MENU

Sanamöbel Kft.: Rólunk

Galéria Megtekintése
RENDELÉSRE KÉSZÜLT BÚTOR ÉS FÉMALKATRÉSZEKGyártási és mérnöki megoldások

A Sanamöbel egy modern és sokoldalú fémfeldolgozó vállalat, mely magas minőségű termékek, pl,. dizájnbútorok (asztalok és kárpitozott székek), kórházi ágyak, kültéri bútorok, emelhető magasságú kényelmi ágyak, bérmunka, bútoralkatrészek, rendelésre gyártott álmennyezetek és kisebb fémszerkezetek gyártására specializálódott. A termékfejlesztésben (gyakran tervezők közreműködésével) szerzett több éves tapasztalat teszi lehetővé számunkra, hogy proaktív módon működjünk együtt partnereinkkel a fejlesztéstől kezdve egészen a végtermékig, a mérnöki osztályunk folyamatos támogatásával.

A Sanamöbel közel 30 éves tapasztalattal rendelkezik és megbízható szakosított beszállítói kapcsolatrendszerre támaszkodik. Ezáltal tudunk ügyfeleink számára rövid szállítási határidőket és just-in-time szállítást biztosítani. Vevőink között találhatók gyártók, nagykereskedelmi forgalmazók, kórházak és kooperációs partnerek, akiknek bérmunkát végzünk.

Tervezők

axel_enthovenAxel Enthoven
mathias_de_fermMathias De Ferm
hans_daalderHans Daalder
Nathalie Buijs
Miete Vandendriessche

Szem előtt tartva azt a célt, hogy modern érzést nyújtsuk kollekciójának, nagynevű designer szakemberekkel dolgozunk együtt, mint pl. Axel Enthoven, Hans Daalder, Mathias de Ferm, Nathalie Buijs és Miete Vandendriessche, akik mindannyian osztják a Sanamöbel értékrendjét és gondolkodásmódját.

GÉPPARK

Annak érdekében, hogy a fentebb említett magas minőségű termékeket gyárthassuk, a Sanamöbel kb. 120 képzett munkatársra, a legújabb technológiákra és a legmodernebb berendezésekre támaszkodik.


KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS FENNTARTHATÓSÁG

Termékeink fejlesztése és gyártása során az alábbiakat tartjuk szem előtt:

Mindez kifizetődő a vállalat számára és a környezet szempontjából is. Kevesebb alapanyagot használunk fel és a káros kibocsátásokat és a hulladék mennyiségét is csökkentjük.

A környezetvédelem tekintetében is vezető szerepet vállal a Sanamöbel:

TÖRTÉNETÜNK

A Sanamöbelt 1962-ben alapították – ha lehet így mondani – a kommunizmus közép-kelet-európai fénykorában azzal a céllal, hogy kórházi ágyakat és ezek tartozékait gyártsa. Ezalatt az időszak alatt körülbelül 50 lelkes alkalmazott gyártotta a kórházi ágyakat Mohácsi Lajos úr irányítása alatt. Mohácsi úr majdnem 41 évnyi tapasztalatával jelenleg is felelős az egészségügyi szektorba történő értékesítések irányításáért. Jelenleg alig található Magyarországon olyan kórház, amelyikben ne lenne Sanamöbel ágy.

2009 óta a jelenlegi tulajdonos, Joost Vandendriessche úr figyelemre méltó beruházási programot indított el 6 millió € körüli értékben. A program a meglévő épületek átalakításával kezdődött. Két évvel később, egy 2000 m2 alapterületű új csarnok épült föl, melyet jelenleg is alapanyagraktárként használunk, valamint a meglévő és új gépek is helyet kapnak benne. 2013 végére újabb 2500 m2 alapterületű csarnok épült fel, melyben a porfestő berendezés, összeszerelő csarnok és berakodási dokkokkal rendelkező expedíciós terem kapott helyet. Végül 2014-ben majdnem minden gép fel lett újítva és mindezt megkoronázza a vadonatúj zártszelvény- és csőmegmunkáló központ. Ez egy a mozgatható vágófejnek köszönhetően ferdevágásra is képes lézervágó gép (max. 45°-ig) és korábban elképzelhetetlen lehetőségeket tár fel a bútoralkatrészek tervezése és gyártása előtt.

A humán tőke természetesen nagyon fontos tényező vállalatunknál. Körülbelül 120 alkalmazott dolgozik a vállalati filozófia megvalósításán nap, mint nap. A leginkább érintett osztályunk, mely a filozófiát termékekké alakítja át, a mérnöki osztályunk. Modern számítógépes háttér és a legmodernebb szoftverek állnak mérnökeink rendelkezésére, hogy együttműködhessenek vevőink tervezőivel a megfelelő anyagválasztásban, hogy a formát és a funkcionalistást harmóniává alakíthassák, továbbá a termelési folyamatokat meghatározzák és árakat kalkuláljanak.