MENU

Sajtóközlemény

Élhajlító gép (7 tengelyes) beszerzése a Sanamöbel Kft-nél

Cégünk 2017. év végén nyújtotta be pályázatát „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című felhívásra. A fejlesztési elképzelés összesen 15 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból került megítélésre.

A cég 1996. évben jött létre. Kezdetben az egészségügy számára gyártott ápolási/orvostechnikai bútorokat/berendezéseket. 2009-től már a portfólióját kibővítette a vendéglátóipar számára készített bútorokkal, valamint belépett –elsősorban a Benelux államokban – meghatározó lakossági bútorgyártási szegmensben a szék, ill. az asztalgyártási piacra, mint a SITINO termékcsaládhoz tartozó termékbeszállító. 2010-től egy belga tulajdonban lévő, de Magyarországon – Salgótarjánban – működő, több száz főt foglalkoztató cég, a SINIA Kft. számára fém váz, ill. idomos/alakos bútor alkatrészeket szállít beszállítói tevékenység keretében.

A fejlesztés célja: A cég fejlődési potenciálja a HORECA (Hotel-Restaurant-Caffe) szegmenst megcélzó ülőbútoroknál van, ahol a külső megjelenés és a nagy igénybevételnek ellenálló kialakítás a termékek kiválasztásának legfőbb szempontjai az adott árkategóriában. Ezekben a tulajdonságokban jelent előrelépést a fémszerkezetek megmunkálási lehetőségeinek bővítése, illetve korszerűsítése, mely új formai megoldások alkalmazását teszi lehetővé az aktuális dizájnbútor termékcsaládnál, és hosszabb távon új termékcsalád tervezését és piaci bevezetését készíti elő.

A fejlesztés keretében beszerzésre kerül 1 db 1 db LVD EFL9 135/3050 CNC 7-tengelyes hidraulikus élhajlító gép beszerzése, telepítése és üzembe helyezése a jelenleginél nagyobb méretű, illetve új kialakítású bútorváz elemek gyártásához, és a lemezmegmunkálási folyamatok hatékonyságának növeléséhez.

A fejlesztés eredménye:

 

A vállalat várhatóan 2020-ra akár termékeinek a 90%-át is közvetlen exportra készítheti úgy, hogy jelenlegi árbevételét 10%-kal növeli meg.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Kedvezményezett neve:                        Sanamöbel Bútorgyártó Kft.

A projekt címe:                                     Élhajlító gép (7 tengelyes) beszerzése a Sanamöbel Kft-nél

A szerződött támogatás összege:         15 000 000 Ft

A támogatás mértéke (%):                    28.1 %

A projekt befejezési dátuma:              2018.10.15.

A projekt azonosító száma:                  GINOP-2.1.8-17-2017-01490

 

14 | 11 | 07.

KAPACITÁSNÖVELŐ ESZKÖZBESZERZÉS A SANAMÖBEL KFT-NÉL

A Sanamöbel Bútorgyártó Kft. 149,7 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és hazai támogatással valósította meg komplex technológia-fejlesztési beruházását a bútorgyártás technológiai bővítése és a beszállítói pozíció megerősítése érdekében.

A Sanamöbel Kft. bútorok gyártását végzi Kerecsenden, 3 fő bútoripari szegmensben. Termékeink között egészségügyi és szociális célú bútorok, saját előállítású HOREKA szektorban, ill. lakossági bútorpiacon értékesített szék-, és ülőgarnitúra családok, illetve fémbútorok szerepelnek, melyek közül a beszállítói pozíció szempontjából legnagyobb potenciállal a fémbútorok gyártása bír.

A fejlesztés a sorozatgyártáshoz kapcsolódó technológiai bővítést biztosító gyártó- és anyagmozgató eszközök, informatikai eszközök és szoftverek beszerzését tartalmazta.

A 2013. májusban megkezdett projekt keretében szórásos előkezelő berendezés, csiszológép, nedves elszívó berendezés, 3 db targonca, csavarkompresszor és egységei, csiszolófülke, szemcseszóró gép, csőlézer megmunkáló központ, tervező szoftver és munkaállomások beszerzése valósult meg. A beruházás 2014. novemberben fejeződött be.

A fejlesztéssel teljesíthetjük azt a vállalatpolitikai célt, hogy cégünk a három fő szegmensben képes legyen a piaci elvárásoknak megfelelő minőségben, határidőben, versenypiaci áron eleget tenni.

A 374,3 millió Ft-os fejlesztés eredményeként az évente feldolgozott acél mennyisége, a cég árbevétele és dolgozói létszáma növekszik, piaci pozícióját megerősíti, versenyképessége, flexibilitása nő.

További információ kérhető:
Bíró Tivadar ügyvezető
Elérhetőség (36/450-117, tivadar.biro@sanamoebel.com)

Sajtóközlemény Megnyítása PDF Formátumban

2017. évi energetikai szakreferensi jelentés Megnyitása PDF Formátumban

GDPR adatvédelmi tájékoztató megnyitása